2021/05/24

Most! - átok vagy áldás?

 Sose feledd, hogy két életed van!

Guillaume Musso: Most!

Eddig egy Musso kötet áll mögöttem (Egy párizsi apartman), úgyhogy valami hasonlóra számítottam (nyomozás és rejtély). Hát, mit ne mondjak, eléggé elszámítottam magam :'D Mert hogy eme két kötetet össze sem lehet hasonlítani, az egyszer biztos! A stílust leszámítva, mintha egy teljesen más alkotó tollából származna. Olvastam már másoknál, hogy Mussot nem érdemes bekategorizálni, de eddig nem hittem el. 

A Most! egy emberi életút kisebb állomásain átívelő megváltás története. Többet nem merek írni, mivel spoilermentesen nehéz. Amit meg merek említeni, az az időutazás megléte (kb. a 20. oldaltól szó van róla). Arthur "szenvedéstörténete", hogy minden évben csak egy napot tölthet el szeretteivel, mivel utána ugrik is előre az időben. Még nehezebbé teszi életét, hogy nem tudni, a következő évben mikor és hol fog felbukkanni (lehet ez Párizs vagy egy zárt húsfeldolgozó). Az átok, amely életét kíséri, megoldásra szorul, amin Lisával kezdenek dolgozni. 

A szépirodalom kedvelőinek igazi ínyencség, mivel tele van különféle szimbólumokkal (pl. a világítótorony), viszont a Park kiadó pszichológiai thrillerként való értelmezésével egyáltalán nem értek egyet! Inkább illene rá egy kecses lélektani jelző... De kíváncsi lennék, ki hogy élte meg ezt a különleges, furcsa, néhol könnyfakasztó utazást. Számomra kedvenccé vált, bár nagyon mást vártam, emiatt van egy kis űr bennem. De ez valószínűleg a félrevezető fülszöveg miatt van... Szóval, aki teheti, vagy még nem tette meg, ne olvassa el a könyv előtt a fülszöveget! 

A borító pedig valami gyönyörű!!! *-*

Akinek tetszett, figyelmébe ajánlom ezeket is: Matt Haig: The Midnight Library

                                                                       Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége

                                                                       Kavagucsi Tosikadzu: Mielőtt a kávé kihűl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése