2010/04/05

Tik-tak...


" - Mi a baj?
A lány mély lélegzetet vett. - Ott benn! - mutatott maga mögé.
- Igen?
- Egy férfi van a padlón... halott... És majdnem rálépett."

Sheila Webb hivatásos gyors- és gépírónő. A Wilbraham Crescenten lakó Miss Pebmarsh személyesen őt kérte telefonon az irodától, így Sheila elindul. "Nyisson csak be", szólt az utasítás. Be is nyit, bemegy a nappaliba, ahol egy csomó órát talál - meg egy hullát. Ekkor ér haza Miss Pebmarsh, aki majdnem rálép a halottra, mert... vak. És esküszik rá, hogy ő nem rendelt gépírónőt. Colin Lamb óceánkutató biológus, de most éppen nem eredeti szakmájában dolgozik. A kémelhárítás ifjú csillaga egy papírdarab nyomán jut el a Wilbraham Crescentre - ahol a sikoltozó Sheila zuhan a karjába. Szerencsére Colinnak sok jó barátja van: Hardcastle felügyelő, akit megbíznak az üggyel, és egy idős, bajszos belga úriember, bizonyos Hercule Poirot. Szerepel még a bonyodalmak között egy építési vállalkozó, egy kém, két kíváncsi kiskamasz, egy öregasszony és negyven macska.

Agatha Christie: Az órák

Kedvenc szereplő: Colin Lamb :D

Régóta nagy rajongója vagyok az öreg hölgynek! Leginkább azért, mert sosem tudok rájönni a gyilkos kilétére. Folyton tippelek, sőt, mostanában, már egész összeesküvés elméleteket szoktam szövögetni, de így sem tudok rájönni, ki az elkövető. Egy szó, mint száz, a legjobb krimik a világon, mert mindig meglep és tud újat adni.
Az órák más részről is szívemhez nőtt: megmutatta, hogy egy Christie-könyv lehet jó Poirot nélkül is!!! Ugyanis a belga kisember csak igen keveset szerepel a történetben.
Röviden: adott egy szépséges lány, talál egy hullát, sikoltozva belerohan egy fiatal férfi karjaiba. Klasszikus jelenet. Megindul a nyomozás. Hulla névtelen. Igazi CSI-os eset. Szomszédok nem láttak semmit. A háziasszony azt állítja, nem ismeri a halottat, de akkor hogy került az ő házába???
Ilyen és hasonló kérdések merülnek fel a regényben, melyre Hardcastle felügyelő és Colin Lamb együtt keresik a válaszokat, miközben egy másik nyomozás is folyik a háttérben.
Colin Lamb feladja a leckét Poirot-nak. Derítsen fényt az esetre anélkül, hogy elhagyná kényelmes karosszékét.
Eseménydús, izgalmas olvasmány. Sajnáltam, hogy Poirot kevés szerepet kapott, de így is élvezetes volt.
Na, de természetesen egy hulla nem hulla, úgyhogy itt is bonyolódnak az események.
És, mint mindig, itt is lehull a lepella!!! :D
Jó szórakozást hozzá!!! Higgyétek el, meglesz!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése